Bekament BK kul

BK-Kul

Mozaični fasadni omet, granulacije 15 mm (velikost zrna)

Uporaba

Dekorativni mozaični omet sestavljen iz večbarvnih zrn za trajno zaščito fasadnih površin. Značilno za BK-Kul omet je njegova izjemna trdota, vodo odbojnost in stabilnost na vremenske vplive. Granulacija (velikost zrn): 1.5 mm.

Priprava in nanašanje

Podlaga na katero se nanaša BK-Kul mora biti trdna, čista, suha in premazana z BK-Acryl podlago. Pred nanosom je potrebno premešati BK-Kul maso da se speni in po potrebi razredčiti z majhno količino vode (do 1 %). Postopek mešanja se izvaja pretakanjem iz posode v posodo, ročno ali z električnim mešalnikom z nizkim številom obratov. Omet se nanaša z jekleno gladilko od spodaj navzgor v debelini od 2-2,5mm. Naneseno plast je potrebno dobro zgladiti zaradi odprave vidnih praznin med marmornimi zrni. Potrebno je enakomerno in neprekinjeno nanašanje na neprekinjenih stenskih površinah. Ni namenjen za vgradnjo na fasadnih površinah znotraj termoizolacijskih sistemov. Uporaba je omejena na detajle (cokle, stebre in druge nepovezane površine). Za podrobnejša navodila pogledati tehnični list izdelka.

Temperatura uporabe

Od +5°C do +30°C. Ne priporoča se uporaba na neposredni sončni svetlobi, deževju in močnem vetru. Visoka vlažnost i nizke temperature lahko podaljšajo čas vezave ometa.

Poraba

Okrog 5 kg/m².

Rok veljavnosti in skladiščenje

18 mesecev v originalni embalaži. Skladiščenje na temperaturi od +5°C do +25°C, zaščiteno od sončne svetlobe in mraza.

Pakiranje

25 kg.