Uporaba diizocijanatov – OBVEZNO ustrezno usposabljanje

Spoštovani poslovni partner,

želimo vas obvestiti o pomembni zahtevi, ki se nanaša na uporabo diizocijanatov v skladu z Omejitvijo diizocijanatov po REACH, kot je bila objavljena 4. avgusta 2020 s strani Evropske komisije. Ta omejitev zahteva, da vsi profesionalni in industrijski uporabniki izdelkov, ki vsebujejo diizocijanate v koncentraciji več kot 0,1% w/w, opravijo obvezno usposabljanje za varno ravnanje s temi izdelki.

Kot dobavitelji izdelkov, ki vsebujejo diizocijanate v koncentraciji ≥0,1% w/w, želimo zagotoviti, da ste seznanjeni s to omejitvijo in s pripadajočo obveznostjo. Od 24. avgusta 2023 je za vse zaposlene v vaši organizaciji, ki delajo s temi izdelki ali so lahko izpostavljeni tem izdelkom, potrebno dokazati, da so uspešno opravili to usposabljanje v primeru pregleda s strani pristojnih organov Republike Slovenije.

Naloga našega podjetja Spekter d.o.o. ni usposabljanje vaših zaposlenih, vendar pa vam priporočamo, da razvijete načrt usposabljanja za zaposlene in zagotovite, da ohranite dokumentacijo o opravljenem usposabljanju. Na voljo je podpora, ki vam lahko pomaga pri tem.

Evropska združenja proizvajalcev izocianatov (ISOPA in ALIPA) sta v sodelovanju z ustreznimi industrijskimi združenji razvila program usposabljanja, ki ga lahko izvedete prek spleta (e-izobraževanje) ali v učilnici pod vodstvom certificiranega izobraževalca. Več informacij in povezava do modula e-izobraževanja sta na voljo na spletni strani www.safeusediisocyanates.eu.

Veseli nas, da so tečaji usposabljanja zdaj na voljo v dvajsetih jezikih, tudi v slovenskem jeziku. Obiščite spletno stran www.safeusediisocyanates.eu in pred registracijo izberite želeni jezik v zgornjem desnem kotu.

Dodatno so dodali tri nove tečaje za profesionalne uporabnike premazov, ki vsebujejo diizocijanate:

  • T023 Profesionalna uporaba – Pleskanje s čopičem ali valjčkom
  • T019 Profesionalna uporaba – Uporaba v komori za brizganje
  • T034 Profesionalna uporaba – Brizganje na prostem

S spoštovanjem vas pozivamo, da nemudoma ukrepate in se v podjetju seznanite s to pomembno zahtevo ter zagotovite ustrezno usposabljanje za vaše zaposlene, ki delajo s temi izdelki. Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, se obrnite na nas preko e-pošte administracija@spekter-zalec.si

Hvala za vaše sodelovanje in skrb za varnost pri delu.

Wood Extralife – vaša garancija z dodatki

Wood Extralife – program je ustvarjen zato, da lahko vi ponudite vrhunsko kakovost izdelka in storitve vašim strankam. Pokriva namreč vrata, okna in lesene obloge, narejene iz različnih vrst lesa in postopkov dela, ki so v uporabi v industriji širom EMEA regije. Garancija, ki je na voljo v regiji EMEA, vam nudi finančno varnost v primeru uveljavljanja garancij zaradi pokanja, pojavljanja mehurčkov, luščenja ali razbarvanja, preverjenih v skladu z veljavnimi standardi v industriji. Vse skupaj sestavlja odlično poslovno ponudbo, ki vključuje mirnost pri izdelavi in izvedbi, ter finančno varnost vam in vašim strank. Več v letaku.

Spekter prejemnik platinaste bonitetne odličnosti

Platinasti smo! Prejeli smo namreč najvišjo bonitetno odličnost – prestižni certifikat “Platinasta bonitetna odličnost AAA”, ki ga podeljuje največja bonitetna hiša v Sloveniji, Bisnode Slovenia.

Letos praznujemo 30. obletnico ustanovitve podjetja Spekter d.o.o., zato smo še posebej ponosni na prejem tega prestižnega priznanja. Predstavlja potrditev odličnega dela na naši večletni poti in trudili se bomo po najboljših močeh, da ostanemo na tej poti še naprej. Ob tem bi se radi zahvalili vsem posameznikom in poslovnim partnerjem za dosedanje izkazano zaupanje – to je največje priznanje za dobro in prizadevno delo vseh. Hvala!

Ponosni smo na našo ekipo in na rezultate, ki jih dosega.

Ostajamo zaupanja vreden, specialist za barve št. 1!

Odporna na vse družinske izzive

Duluy Easy Care zidna barva, odporna na mokro drgnjenje, je dobavljiva v 48 različnih barvnih odtenkih. Dobavljiva v trgovinah: Mercator Tehnika, OBI, Bauhaus, PIRH Maribor, Morgana Gornja Radgona in spletni trgovini Kupibarve.si

Dulux Visualizer – edinstvena aplikacija

Aplikacija Dulux Visualizer vam omogoča, da vidite obarvan prostor preden ga pobarvate. Z uporabo najnovejše, edinstvene tehnologije, vam aplikacija Dulux Visualizer nudi takojšen, realističen vtis, kako lahko izgleda vaš prostor. S tem je izbira barve še enostavnejša. Naložite si aplikacijo na vaš telefon preko App Store ali Google Play.