Čista tehnologija za učinkovite postopke

Avtoreparaturni premazi na vodni osnovi, kar smo nekoč gledali kot nejasne sanje v prihodnost, je danes resničnost. Skrb za zdravje, varnost in okolje spreminja svet. Akzo Nobel se je pri razvoju barv odločil za politiko v dveh smereh; politiko, ki se osredotoča tako na tehnologijo na vodni osnovi, kot na tehnologijo visokih vsebnosti suhih snovi. Pri Akzo Nobel sta kvaliteta in učinkovitost ključna faktorja pri razvijanju okolju prijaznih proizvodov. Ko delate z Autowave, ne zagotavljate samo čistejšega okolja in izjemnih delovnih pogojev, ampak tudi učinkovite in donosne postopke. Autowave sistem omogoča preizkušeno in testirano kvaliteto proizvodov, ki odgovarjajo najvišji kakovosti in ekološkim standardom. V vseh Autowave proizvodih smo večino hlapljivih organskih snovi (VOC) zamenjali z vodo. Emisije topil so sedaj minimalne, brez vpliva na proizvodni proces. Autowave sistem vam zagotavlja, da boste pripravljeni na jutrišnje zahteve ekologije, brez izgub na današnji produktivnosti.

Emisija topil zmanjšana za več kot 90%

Autowave base lak lahko zmešamo s samo 10% (vodnega) aktivatorja do viskoznosti, ki je potrebna za lakiranje. Mešanica, ki vsebuje samo 10% topil je skoraj brez vonja. Zaradi tega je delo z Autowave prijetno in manj obremenjujoče za okolje. Seveda pa priporočamo, da se ravnate po vseh običajnih varnostnih predpisih.

Autowave sistem vključuje nekaj specialnih proizvodov, ki še dodatno zmanjšajo emisijo VOC. Autowave Separator in Regenerator omogočata, da reciklirate Autowave čistilno tekočino za pištole, kar pomeni velik prihranek čistilne tekočine in ogromno zmanjšanje kemičnega odpada.

Primerjava emisij topil
Autowave
Običajen osnovni premaz
Vsebina topila v pripravljeni mešanici
92 g
789 g
Emisija topil na m² nanosa
11 g
168 g
 • 90% manjša emisija kot pri običajnih osnovnih premazih
 • skoraj brez vonja
 • manjša obremenitev za okolje

Enostaven prehod na Autowave

Popravila lahko vršimo s Sikkens Autowave sistemom ravno tako uspešno, kot z običajnim Autobase Plus sistemom. Postopek uporabe Autowave je zelo podoben postopku za običajne premaze. Pomembna razlika je v tem, da je potrebno bistveno manj razredčila - 10% aktivatorja na vodni osnovi zadostuje za nanašanje Autowave brez kakršnihkoli problemov. Autowave lahko uporabljamo z vsemi tipi standardnih pištol, vključno s HVLP, ki nudijo najboljšo kombinacijo učinkovite uporabe, hitrosti in prihranka materiala. Nanašamo lahko na večino običajnih podlag in to največ v treh nanosih pri konstantnem pritisku, najbolje s HVLP pištolo. Čeprav voda hlapi počasneje od topil, so potrebni časi za izhlapevanje kratki.

Enostavno mešanje osnov

Autowave mešanje osnov ne potrebuje intenzivnega mešanja; vse, kar morate narediti je, da nekajkrat obrnete pločevinko. Primeren dozirni pokrov ne potrebuje nobenih mešalnih mehanizmov (razen kovinski premazi). Autowave paleta barv vključuje skoraj vse OEM barve. Autowave lahko uspešno uporabljamo preko računalniško vodene tehtnice in Automatchic detektorja barv. Z drugimi besedami povedano je Autowave zanesljiv proizvod, prirejen za dnevno uporabo v vsakem sistemu avtoraparature.

 • postopki so podobni običajnim metodam
 • zračni ventilatorji vzdržujejo kratek čas izhlapevanja
 • prilagojen za HVLP lakiranje
 • prilagodljiv za vsak sistem avtoreparature

Kompletna paleta na vodni osnovi

 • Autowave sistem vsebuje kompletno paleto proizvodov na vodni osnovi; to so Sikkens proizvodi, ki nudijo sodoben odgovor za delovne pogoje in ekologijo.
 • Autowave MM bazni premaz na vodni osnovi vrhunske kvalitete, ki je na voljo po zelo natančno planirani paleti mešanic barv, vključno z vsemi modernimi pigmenti.
 • Autowave Activator je razredčilo na vodni osnovi za Autowave premaz in Autowave polnilo.
 • Autowave Flex je dodatek za Autowave polnilo za premaz plastičnih delov, ki so elastični in nagnjeni k deformaciji.
 • Autowave Degreaser je sredstvo za razmaščevanje, prijazen uporabnikom na vodni osnovi.
 • Autowave Guncleaner je čistilo za pištole na vodni osnovi.
 • Autowave Separator je koagulacijsko sredstvo, ki ločuje trdne delce barvila od uporabljenega Autowave čistilnega sredstva za pištole.
 • Autowave Regenerator regenerira Autowave čistilo za pištole za ponovno uporabo.

Manj barve, manj odpada

Ko prehajate na Autowave sistem, boste investirali v novo linijo, ki ponuja prihranke na več področjih, kot npr: potrebno je samo 10% aktivatorja in večina tega je voda, Autowave čistilo za pištole lahko ponovno uporabimo 3-4 krat. To vam daje občutne prihranke na dragih razredčilih za čiščenje, odpad na vodni osnovi pa je možno enostavno ločiti na vodo in trdni del barve. Pričakujete lahko najmanj 70% zmanjšanje kemičnih odpadkov, kar vam pomaga, da imate pod kontrolo stroške odpada, ki iz dneva v dan naraščajo. Plastično embalažo Autowave mešalne osnove lahko popolnoma izpraznimo, kar pomeni prihranek barve in zmanjšanje odpada. Maksimalno zmanjšanje tako uporabljenega materiala, kot stroškov skladiščenja odpada lahko dosežemo s kombinacijo Autowave sistema z MIXIT, Automatchic in HVLP lakiranjem.

 • optimalna uporaba razredčil
 • recikliranje embalaže v celoti
 • 70% manjši kemični odpad
 • občutni prihranki materiala in stroškov odstranjevanja odpadkov