Specialist za barve št. 1
Specialisti za barve, lake in materiale
za zaščito lesa in kovine.
Iskanje receptur
   
   
>> Avto program
>> Dekorativni program
>> Industrijski program
>> Mizarski program
REMONTIX - Poliuretanske pene
 
 
Pena za pištolo z nizko eksp. 750 ml, enokomponentena, poliuretanska
 Tehnični list
Opis:
Enokomponentna poliuretanska pena Remontix za takojšnjo uporabo s pištolo za različna področja gradnje, npr. nameščanje okenskih in vratnih okvirjev, zatesnjevanje spojev in prebojev ter toplotno in zvočno izolacijo.

Zagotavlja dobre rezultate vse leto. Nizek tlak pri strjevanju in minimalna naknadno raztezanje preprečujeta deformacijo gradbenih elementov. Zagotavlja dober oprijem na večini materialov, kot so les, beton, kamen, mavec, kovina, PVC in polistiren.
   
Področja uporabe:
Tesnenje in povezovanje spojev (vključno s spoji, občutljivimi na pritisk). Nameščanje okenskih in vratnih okvirjev. Izolacija prebojev. Zatesnjevanje plošč za toplotno in zvočno izolacijo. Zmanjševanje vpliva toplotnega mostu.
 
Navodila za nanašanje:
Temperatura zraka med uporabo: od -10°C do +30 °C. Temperatura pločevinke med uporabo: od +5 °C do +25 °C,najboljši rezultati pri +20 °C. S površin odstranite prah, nepritrjene delcein mast. Suho podlago navlažite, da zagotovite boljše rezultate. Sosednje površine zaščitite s papirjem, plastično folijo ali drugim ustreznim materialom. Pločevinko vsaj 20-krat močno stresite. Pločevinko s peno držite v navpičnem položaju. Medtem ko ročaj pištole z eno roko vrtite v smeri pločevinke, pločevinko z drugo roko vrtite v nasprotni smeri.

Pri privijanju pločevinke pištola ne sme biti usmerjena v druge osebe. Pločevinke na pištolo ni dovoljeno priviti z navzdol usmerjenim ventilom ali z vrtenjem pištole na pločevinki. Pločevinko obrnite na glavo in začnite z nanašanjem. Količino nanosa lahko prilagajate s sprožilcem pištole.

Pri nanašanju pene v plasteh vsako plast nekoliko navlažite. Nestrjeno peno je mogoče odstraniti z acetonom, strjeno peno pa mehansko.

Za dodatne informacije preverite tehnični in varnostni list.
 
 
 
 
Pena za pištolo z visokim izkoristkom, 750 ml, enokomponentena, poliuretanska
 Tehnični list
Opis:
Enokomponentna poliuretanska pena Remontix za takojšnjo uporabo s pištolo za različna področja gradnje, npr. zatesnjevanje spojev in prebojev, nameščanje okenskih in vratnih okvirjev ter toplotno in zvočno izolacijo.

Visok izkoristek vam omogoča, da z eno pločevinko opravite več dela. Nizek tlak pri strjevanju in zmerno naknadno raztezanje preprečujeta deformacijo gradbenih elementov. Zagotavlja dober oprijem na večini materialov, kot so les, beton, kamen, mavec, kovina, PVC in polistiren.
   
Področja uporabe:
Nameščanje okenskih in vratnih okvirjev. Zatesnjevanje plošč za toplotno in zvočno izolacijo. Izolacija prebojev. Zatesnjevanje in povezovanje spojev.
Zmanjševanje vpliva toplotnega mostu.
 
Navodila za nanašanje:
Temperatura zraka med uporabo: od +5 °C do +30 °C, najboljši rezultati pri +20 °C. Temperatura pločevinke med uporabo: od +5 °C do +35 °C, najboljši rezultati pri +20 °C. S površin odstranite prah, nepritrjene delce in mast. Suho podlago navlažite, da zagotovite boljše rezultate. Sosednje površine zaščitite s papirjem, plastično folijo ali drugim ustreznim materialom. Pločevinko vsaj 20-krat močno stresite.

Pločevinko s peno držite v navpičnem položaju. Medtem ko ročaj pištole z eno roko vrtite v smeri pločevinke, pločevinko z drugo roko vrtite v nasprotni smeri. Pri privijanju pločevinke pištola ne sme biti usmerjena v druge osebe. Pločevinke na pištolo ni dovoljeno priviti z navzdol usmerjenim ventilom ali z vrtenjem pištole na pločevinki. Pločevinko obrnite na glavo in začnite z nanašanjem. Količino nanosa lahko prilagajate s sprožilcem pištole.

Pri nanašanju pene v plasteh vsako plast nekoliko navlažite.
 
 
 
 
Pena EPS - lepilna in pritrdilna, 800 ml, enokomponentna, poliuretanska, pišt.
 Tehnični list
Opis:
Enokomponentno poliuretansko lepilo Remontix za pištolo za različna notranja in zunanja gradbena dela. Uporabljate ga lahko vse leto, medtem ko najboljše rezultate zagotavlja pri temperaturah od -5°C do +30 °C.

Lepilo nudi odlično oprijemljivost in toplotno izolativnost, nizek tlak pri strjevanju in majhno naknadno raztezanje. Zagotavlja dober oprijem na večini materialov, kot so polistiren, mavčne plošče, les, beton, kamen, kovina in PVC.
   
Navodila za nanašanje:
S površin odstranite prah, nepritrjene delce in mast. Suho podlago navlažite, da zagotovite boljše rezultate. Temperatura zraka med uporabo: od -5 °C do +30 °C, najboljši rezultati pri +20 °C.

Temperatura pločevinke med uporabo: od +5 °C do +25 °C, najboljši rezultati pri +20 °C. Pločevinko vsaj 20-krat močno stresite. Pločevinko s peno držite v navpičnem položaju. Medtem ko ročaj pištole z eno roko vrtite v smeri pločevinke, pločevinko z drugo roko vrtite v nasprotni smeri.

Pločevinke na pištolo ni dovoljeno priviti z navzdol usmerjenim ventilom ali z vrtenjem pištole na pločevinki. Količino nanosa lahko prilagajate s sprožilcem pištole.
 
Navodila za lepljenje izolacijskih plošč in notranjih zaključnih plošč:
Lepilo nanesite v enakomernem izlivu vzporedno s stranicami plošče (3–4 cm od roba), en nanos pa v sredini vzporedno z najdaljšo stranico (do 25 cm med nanosi lepila). Po nanosu lepila na ploščo počakajte 2–3 minute, nato ploščo pritisnite ob steno. Poravnavo nameščene plošče je mogoče prilagajati do 5 minut.
   
Pritrjevanje okenskih polic:
Pred pritrjevanjem okenske police mora biti osnovna površina ravna. Okensko polico je treba podpreti z distančniki, saj se penauporablja samo kot lepilo. Lepilo nanesite na osnovno površino 3–4 cm od roba. Okensko polico je treba pritrditi z utežmi, dokler se lepilo ne strdi.
   
Lepljenje gradbenih blokov:
Lepilo je mogoče uporabiti za nenosilne notranje zidove. Lepilo oblikuje tanko lepljivo plast. Ko se lepilo razporedi po površini, kamnite površine takoj pritisnite skupaj. Lepilo je treba nanesti na navpične in vodoravne površine.

Za dodatne informacije preverite tehnični in varnostni list.
   
 
 
 
 
Čistilo za purpene, 500 ml, pišt.
 
Področje uporabe:
Odstranjevanje nestrjene pene s predmetov in čiščenje notranjosti pištole za pene. Odstranjevalec ni namenjen odstranjevanju strjene pene. Za ta namen uporabite izdelek Foam Remover.
   
Uporaba:
Temperatura uporabe od -10°C do +30°C. Pred uporabo dobro pretresite
pločevinko. Če želite očistiti pištolo za peno, povežite balon s pištolo in temeljito očistite. Če želite odstraniti peno z oblačil in drugih predmetov, uporabite šobo na ventilu.
Za dodatne informacije preverite tehnični in varnostni list.
   
Tehnični list
 
 
nazaj
 
   
   
 
© Spekter, d. o. o. - vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani:perfegt - izdelava spletnih strani
Kontakt: info@spekter-zalec.si | 03 713 25 00 | 051 680 666
Obvestilo o zasebnosti